egyetemi tanársegéd

E-mail: vissy.beatrix@ajk.elte.hu

Vissy Beatrix nemrég született kisbabájára tekintettel előreláthatólag 2019. augusztus 31-ig fizetés nélküli szabadságon van. E-mailben elérhető ez idő alatt is.

>> Publikációs lista

2009-ben szerzett jogi diplomát az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel. Egyetemi évei alatt az Alapjogi Tudományos Diákkör tagjaként, illetve demonstrátorként tevékenykedett. 2008-ban az ERASMUS program keretében a Regensburgi Egyetem hallgatója volt. A 2009. évi OTDK Alapjogi Szekciójában első helyezést ért el dolgozatával. Magas színvonalú tudományos diákköri munkája elismeréseként 2009-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Hajnóczy díjjal tüntette ki.

2010 és 2012 között az Alkotmányjogi Tanszék tudományos segédmunkatársa, 2012-től főállású egyetemi tanársegéd. A 2014/15. tanévben folytatott munkájáért a HÖK a hallgatók szavazatai alapján odaítélt “Legjobb fiatal oktató” elismeréssel jutalmazta. Főállása mellett 2014 októberétől tanácsadó jogászként dolgozik a Jókay és Társai Ügyvédi Irodánál. 2016 januárjától a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet szakértője.

Kutatási területe az alapjogok érvényesülésének intézményes garanciarendszere, doktori disszertációját az alkotmánybírósági alapjogvédelem témakörében írja. Németül és angolul beszél.